Европа  да не  поучава Бразилия за околната средаБразилският президент Жаир

...
Европа  да не  поучава Бразилия за околната средаБразилският президент Жаир
Коментари Харесай

Болсонаро обсъжда Амазония, но без драгия Макрон

Европа  да не  поучава Бразилия за околната среда

Бразилският президент Жаир Болсонаро съобщи, че има подготвеност да разиска ситуацията с Амазония с всички, с изключение на с " драгия Макрон " след изявление на френския президент за суверенитета на Бразилия, съобщи Франс прес.

Болсонаро съобщи, че Европа няма учредения да поучава Бразилия за околната среда. В продължение на седмица има мощен интернационален напън поради пожарите, които унищожават обширни региони от най-голямата тропическа гора в света.

Болсонаро разгласи пред публицисти в столицата Бразилия, че след няколко часа ще беседва по телефона с немския канцлер Ангела Меркел. Той добави, че е усетил у нея " предпочитание за нормализация " след остра замяна на изявления, когато при започване на месеца Германия прекрати част от дотациите си за опазването на Амазония. Тогава Болсонаро посъветва Меркел " да залеси отначало Германия ".

Бразилският президент смекчи предходната си позиция и към този момент декларира, че е " подготвен да беседва с всички, с изключение на с драгия ни Макрон, до момента в който той не вземе обратно думите си за суверенитета на Амазония ". Френският президент беше декларирал, че въпросът за суверенитета на Амазония е отворен и принадлежи на целия свят, защото най-голямата тропическа гора  е наричана " белите дробове на Земята ". Болсонаро от три дни на вятъра упорства Макрон да отдръпна " оскърбленията си ".

60% от амазонската гора се намира на територията на Бразилия.

Междувременно левият боливийски президент Ево Моралес, макар че получава идентични рецензии за незадоволително бързи и ефикасни дейности, продължи апела си за вдишване на обща отговорност и ограничения в битката против невижданите пожари в Амазония.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР